Problems accessing this forum!

Talk about anything...

Moderator: Staff

User avatar
Jug_Inspector
Learner Driver
Posts: 744
Joined: Jan 12th, '17, 13:44
First Name: Richard

Problems accessing this forum!

Post by Jug_Inspector » Apr 28th, '19, 07:25

Yesterday it seemed like this forum was down, all day.
Today it's the same but I now see posts have been added so it's not affecting everybody.

For me my pc cannot contact this site, tried chrome and opera.
My phone can with opera but can't with chrome.

I'm not sure what is going on but thought I should let someone know. :erm:

User avatar
billinom8s
Site Admin
Posts: 16101
Joined: Sep 10th, '05, 22:31
First Name: simon
Location: When in doubt...............C4

Re: Problems accessing this forum!

Post by billinom8s » Apr 28th, '19, 09:24

Cheers for that.
I was contacted by a few members about it and so I contacted Dave about it. It did seem to rectify itself after about an hour.
I'll forward on your message to him though just in case there's something already going on.
07977507395
Image
don't forget we are on twitter believe it or not !!!
southwestbikers@southwestbikers (original, I know.)
KTM 990 superduke R,
Zx10r trackbike, gt550

User avatar
Jug_Inspector
Learner Driver
Posts: 744
Joined: Jan 12th, '17, 13:44
First Name: Richard

Re: Problems accessing this forum!

Post by Jug_Inspector » Apr 28th, '19, 09:39

It's not rectified yet for me Si.
Still can only access via opera on my phone but via my WiFi and house broadband.
Pc can't connect at all.
It started yesterday morning as far as I can tell.

User avatar
billinom8s
Site Admin
Posts: 16101
Joined: Sep 10th, '05, 22:31
First Name: simon
Location: When in doubt...............C4

Re: Problems accessing this forum!

Post by billinom8s » Apr 28th, '19, 11:12

Yeah, it won't be a click and fixed thing. Dave has to juggle it with his family stuff.

I've no issues connecting with Firefox
07977507395
Image
don't forget we are on twitter believe it or not !!!
southwestbikers@southwestbikers (original, I know.)
KTM 990 superduke R,
Zx10r trackbike, gt550

MikeZ
SWB Subscriber
Posts: 182
Joined: Apr 19th, '18, 20:25
First Name: Mike
Location: Bristol

Re: Problems accessing this forum!

Post by MikeZ » Apr 28th, '19, 11:43

I've been ok with chrome on android this weekend

User avatar
Robbo87
SWB Subscriber
Posts: 1213
Joined: Feb 13th, '09, 19:42
First Name: Phil
Location: Ottery St Mary
Contact:

Re: Problems accessing this forum!

Post by Robbo87 » Apr 28th, '19, 13:01

I had an access problem around 10.00 a.m. Saturday; all was o.k. after lunch. Mine's a home p.c. using Firefox.

User avatar
Jug_Inspector
Learner Driver
Posts: 744
Joined: Jan 12th, '17, 13:44
First Name: Richard

Re: Problems accessing this forum!

Post by Jug_Inspector » Apr 28th, '19, 14:42

Strangely enough... Was just shopping at Tesco and my phone jumped on to their WiFi and it all worked as normal, could access with Chrome on my phone.
Just got home and tried again (talktalk broadband) and Chrome doesn't work yet Opera still does. I haven't tested it again but I bet my PC also still won't work.

T'is a strange one indeed..

User avatar
Jug_Inspector
Learner Driver
Posts: 744
Joined: Jan 12th, '17, 13:44
First Name: Richard

Re: Problems accessing this forum!

Post by Jug_Inspector » May 4th, '19, 07:59

Still broken by the way.
My otherhalfs phone can access it via our WiFi with Chrome (mine still won't), both Sony android phones too but different models.
Her PC can't access it with any browser though (Win10).

User avatar
MellowYellow
Learner Driver
Posts: 3150
Joined: Mar 15th, '14, 14:06
First Name: Larry
Location: Bristol

Re: Problems accessing this forum!

Post by MellowYellow » May 4th, '19, 09:19

Coffee - coffee is the answer...

Soak it in coffee overnight then dry it in the microwave. :| :|
Have you noticed that anyone going slower than you is an idiot, and anyone going faster is a maniac ?

User avatar
Jug_Inspector
Learner Driver
Posts: 744
Joined: Jan 12th, '17, 13:44
First Name: Richard

Re: Problems accessing this forum!

Post by Jug_Inspector » May 4th, '19, 09:41

I've found a way around this for now... a free VPN.

I have a free extension installed in Chrome called Touch VPN. I enabled this and have it connect to a UK based VPN (as the local ones are faster) and after that this site works on my PC.

So I think this is a sort of ISP related issue.
TalkTalk (who use BT network) doesn't play well with this forum's host site anymore.

BTW - if anyone else does this then please remember to disable the VPN when not needed, and certainly before doing any internet banking or online purchases. I don't trust free VPN's...

User avatar
billinom8s
Site Admin
Posts: 16101
Joined: Sep 10th, '05, 22:31
First Name: simon
Location: When in doubt...............C4

Re: Problems accessing this forum!

Post by billinom8s » May 4th, '19, 11:49

Top job sir.

I'll let Dave know about your work around as it may help him solve the issue.
07977507395
Image
don't forget we are on twitter believe it or not !!!
southwestbikers@southwestbikers (original, I know.)
KTM 990 superduke R,
Zx10r trackbike, gt550

User avatar
TLS-Moose
Site Admin
Posts: 6695
Joined: Dec 14th, '05, 22:59
Location: The fringes of NA, sadly not the UK equivalent of LA!!

Re: Problems accessing this forum!

Post by TLS-Moose » May 5th, '19, 15:38

Would that not imply its a user-end issue, rather than a site issue?

I use Tesco/O2 mobile, virgin home WiFi, and goodness knows who via the company network using Chrome, edge and ie and haven't had any issues at all I'm aware of?
Of all the things I have ever lost, I miss my mind the most .....

Handle stressful situations like a dog - If you can't eat it or play with it, pee on it and walk away

User avatar
Jug_Inspector
Learner Driver
Posts: 744
Joined: Jan 12th, '17, 13:44
First Name: Richard

Re: Problems accessing this forum!

Post by Jug_Inspector » May 5th, '19, 17:07

Dunno.
I think it more likely the site hosting company has implemented something that isn't 100% compatible. However I suppose it could be that some ISP's have made some changes.

Either way the problem (and thus the fix) does not appear to lay with the end users.

User avatar
Jug_Inspector
Learner Driver
Posts: 744
Joined: Jan 12th, '17, 13:44
First Name: Richard

Re: Problems accessing this forum!

Post by Jug_Inspector » May 11th, '19, 16:42

Seems to be okay now.

Has it fixed itself or did Dave sort it?

User avatar
billinom8s
Site Admin
Posts: 16101
Joined: Sep 10th, '05, 22:31
First Name: simon
Location: When in doubt...............C4

Re: Problems accessing this forum!

Post by billinom8s » May 11th, '19, 20:50

Fixed itself
07977507395
Image
don't forget we are on twitter believe it or not !!!
southwestbikers@southwestbikers (original, I know.)
KTM 990 superduke R,
Zx10r trackbike, gt550

Post Reply